Hvis du har kæledyr, såsom hund eller kat, så har du sikkert opdaget at lopperne lige nu er voldsomt irriterende, de bliver ved med at vende tilbage. Det skyldes egentlig flere ting. Først og fremmest så er det blevet koldt udenfor, så de lopper der måtte være derude begynder at søge til varmere forhold, og det kunne fx. være i din stue, hvis du altså bor i hus. De kravler ikke op på 2. eller 3. sal! Men det er ikke den eneste grund til at lopperne er blevet svære at komme af med. Man ser i øjeblikket en stigende tendens til loppe bliver sejlivet overfor de midler der skal få kål på dem, og det er der en god grund til.
Det skyldes at alle dem der behandler deres dyr, men ikke gør behandlingen færdig. Man køber et loppemiddel, sprøjter det i nakken på hunden eller katten som der står på pakken, og glemmer så ellers alt om det, og så er det ikke sikkert at alle lopperne dør, og nu kommer balladen så, for nu siger lopperne så “hov det her gift er ikke så rart, men her er lidt som jeg kan tilvende mig”. Og så sker der det at lopperne bliver modstandsdygtige overfor giften.
Sådan kommer du lopperne til livs
Der er egentlig ikke så meget at sige til det, det er bare op på hesten og så have fat i en ny omgang Frontline Combo Vet, som du kan finde her, eller den type du bruger nu, og så i gang med et vedholdende arbejde med at behandle dit kæledyr. Hvis du oplever at lopperne bare ikke vil væk, så kan du prøve at skifte mærke, det hjælper i mange tilfælde.
Støvsugning hjælper også, loppe æg, pupper og larver lever nemlig ikke på dyrene, men i omgivelserne, derfor skal der støvsuges og gøres rent så du får fat i alle lopperne. Hvis du har en robotstøvsuger eller lignende så vil jeg anbefale dig at sætte den til daglig støvsugning indtil du er kommet lopperne til livs.
Man siger som reglen, at loppesæsonen er om sommeren, men det er noget vås. Lopper lever på alle tider af året, men er knapt så fremtrædende om vinteren. Det man kan gøre er at sætte stærkt ind om vinteren, og så hele sæsonen nøjes med at vedligeholde. Det har vi ret stor succes med på vores hund.
Sidste udvej, hvis man bare ikke kan slippe af med lopperne er at ringe til dyrlægen, han/hun har noget rigtig giftigt stads stående, men det er absolut sidste udvej og kan overhovedet ikke anbefales. Giften er hverken godt for dit kæle dyr eller for de omgivelser som hunden færdes i umiddelbart efter at have fået giften.
Alle loppemidler er gift, derfor skal de selvfølgelig anvendes med omtanke, er du i tvivl om hvordan man bruger giften imod lopperne så læs indlægssedlen i pakken eller spørg din dyrlæge.
Hvem bærer smitten?
Det gør alle dyr sådan set hvis de ikke bliver behandlet korrekt, det man ofte ser, er at vildkatte og ræve har mange lopper, oplever du derfor at have disse dyr i haven så er der ekstra stor risiko for at dit kæledyr også får lopper. Men faktisk så er det sådan at lopperne er alle steder i naturen. Værtsdyret smider nemlig æg, som så bliver til nye lopper ude i naturen, her venter de så på den næste vært skal dukke op.
En god sidegevinst
En god sidegevinst til loppemidlerne er at de også er effektive imod flåter, og nedbringer derfor risikoen for at få de bæster med hjem fra skoven og andre steder man færdes med hunden.